Waarom worden porteerverzoeken gebundeld?
We bundelen porteerverzoeken om uitval te voorkomen. De latende aanbieder behandelt de aangeboden porteerverzoeken. Als in het eerst aangeboden porteerverzoek slechts een deel van het nummerplan is opgenomen, dan zal dit verzoek worden afgewezen. Lopende de werkdag, verzamelen wij daarom alle door u ingediende porteerverzoeken. ’s Nachts worden deze gebundeld aangeboden bij de latende aanbieder. Hiervoor worden standaard voorwaarden gehanteerd.
Wat zijn de standaard voorwaarden bij het bundelen van porteerverzoeken?
Om te bepalen welke telefoonnummers gebundeld moeten worden aangeboden, passen wij standaard de volgende voorwaarden toe:
- De nummers lopen bij dezelfde latende aanbieder.
- De nummers hebben hetzelfde netnummer.
- De nummers zijn aangevraagd op dezelfde klantkaart.
- De nummers staan geregistreerd op hetzelfde adres.
Wat als ik toch gescheiden porteerverzoeken wil indienen?
Het kan wenselijk zijn om toch gescheiden porteerverzoeken in te dienen. Bijvoorbeeld omdat u de nummerblokken afzonderlijk van elkaar wil afroepen. Om dit te realiseren, kunt u bij de bestelling van een nummer(blok) een kenmerk meegeven. Na het bundelen van de bestelde nummers, zullen wij per kenmerk een afzonderlijk porteerverzoek indienen. Als u meerdere nummer(blokken) in één porteerverzoek wilt bundelen, dan gebruikt u hiervoor hetzelfde kenmerk.
LET OP: Voordat wij o.b.v. uw kenmerk bundelen, moet aan de standaard voorwaarden worden voldaan.
Voor welke nummers kan ik een kenmerk meegeven?
Het gebruik van een kenmerk is van toepassing op alle te porteren geografische nummers en 085-bedrijfsnummers. Voor servicenummers 0800/0900, internationale nummers en bedrijfsnummers 088 geldt een afwijkend aanvraagproces. Hier kan geen kenmerk bij worden opgegeven.
Afwijzing order, bij afwijzing porteerverzoek
Ontvangen wij een afwijzing van een porteerverzoek, die o.b.v. een kenmerk is ingediend? Dan wijzen wij alle bijbehorende orders volledig af. Bij de porteringsgegevens op uw order, wordt u geïnformeerd over de blokkeerreden. Ook treft u hier de blokkeernotitie van de latende aanbieder. Wilt u het porteerverzoek nogmaals indienen? Dan adviseren wij u eerst overleg te plegen met uw klant en/of de latende aanbieder.
Veel voorkomende afwijs-redenen
Het is belangrijk om de huidige situatie samen met uw klant in kaart te brengen, voordat u een porteerverzoek indient. Ondanks gedegen vooronderzoek, kan het voorkomen dat de latende aanbieder het porteerverzoek afwijst. Graag delen wij de meest voorkomende redenen voor uitval:
- Niet alle telefoonnummers van een nummerblok zijn in het porteerverzoek opgenomen.
- - Nummers uit een nummerblok ontbreken in het porteerverzoek. Mocht u een nummerblok middels meerdere individuele orders porteren, dan dient u dus alle nummers van het juiste kenmerk te voorzien.
- - Mocht u een nummer niet willen overnemen, dan dient dit reeds bekend te zijn bij (en met akkoord van) de latende provider.
- - Mocht een nummer al in een ander, geaccepteerd, porteerverzoek zijn opgenomen, dan dient dit porteerverzoek eerst te worden geannuleerd en opgeheven in Irma. Alle bij elkaar horende nummers dienen in één porteerverzoek te worden aangeboden.
- Meervoudige nummers (ISDN) en enkelvoudige nummers (ISDN) in één verzoek.
- - Meervoudige en enkelvoudige ISDN nummers kunnen niet in één porteerverzoek worden ingediend. Daarom dient u te achterhalen welke hoofd- en subnummers bij elkaar horen (meervoudig ISDN) en welke enkelvoudige nummers in een apart porteerverzoek thuishoren.
- Gedeactiveerde nummers.
- - Als één van de nummers bij de latende partij is gedeactiveerd, wordt het gehele verzoek afgewezen. Het is aannemelijk dat dit nummer dan als eerste dient te worden geheractiveerd.
Toch afgewezen. Wat betekent de blokkeercode?
Meestal wordt door de latende aanbieder een tekst bij de afwijzing meegestuurd. Deze tekst zal in veel gevallen duidelijkheid scheppen over de reden van de afwijzing. U weet dan wat u bij de volgende portering anders kan doen. Uiteraard mag u ons bij onduidelijkheid altijd bellen. Is er geen duidelijke uitleg meegegeven? Dan kunt u wellicht ook met onderstaande informatie uit de voeten:
- Code 2: Er loopt in dit geval een portering bij een andere telecom provider.
- Code 22: Naam en/of adresgegevens zijn onjuist. Controleer de gegevens op de aansluiting. Hierop valideert de latende aanbieder. Deze gegevens kunnen afwijken van de gegevens op de factuur.
- Code 44: Nummers horen bij verschillende operators of onvolledig nummerplan. Een andere variatie is een verschil in ISDN nummers (bijv. ISDN2 / ISDN15). Neem eventueel contact op met de klant en/of latende aanbieder voor sluitende informatie.
- Code 45: Een enkele of meerdere telefoonnummers binnen het porteerverzoek zijn inactief.
- Code 63: Er is een lopend contract, met een einddatum langer dan 120 dagen in de toekomst. Als de latende aanbieder niet vooraf is geïnformeerd over (en akkoord gegaan met) een porteerverzoek, dan zal deze altijd worden afgewezen.
- Code 99: Code 99 is de code “overig”. De begeleidende tekst zal hier duidelijkheid moeten bieden. Is er geen begeleidende tekst geschreven? Dan is het raadzaam om contact op te nemen met de klant en/of latende aanbieder.